Cserépedények - fazekas és kerámia termékek
Bemutatkozás Bejegyzések Rendelés leadása/elérhetőségek Oktatás
Termékeink
Kis kacsasütő sütőben
cserép kacsasütő
kacsasütők írókázott mintával (1)
kacsasütők írókázott mintával (2)
kis kacsasütő a sütőben
kis kacsasütő kacsával
kis kacsasütő
Kis kacsasütő

A kis kacsasütő külső mérete (fogóval együtt) 41X28 cm, egy átlagos sütőbe elfér. Előmelegítés és áztatás nélkül berakható a forró sütőbe, kemencébe. kétfajta díszítéssel készül : pecsétes és írókázott mintával. A pecsétes 17.000 ft, írókázott mintával 19.000 ft. Barna színben készülnek. Az egész vagy részeire szedett szárnyasokon kívül pecsenyék, párolt ételek, hal, zöldség, és rakott ételek készítésére alkalmas elsősorban.
17.000 ft.
kacsasütő a kemencében
kacsasütő a sütőben
kacsasütők írókázott mintával (3)
kacsasütők írókázott mintával (4)
nagy kacsasütő
Nagy kacsasütő

A nagy kacsasütő külső méretei (fogóval együtt) 44X33cm. Ez általában csak a 60 cm széles tűzhelyek sütőjébe, és kemencékbe fér be. Két fajta díszítéssel készül : pecsétes és írókázott díszítésűek. Az pecsétes díszítésű 19.000ft, az írókázott díszítésű 21.000ft. Barna színben készülnek.
19.000 - 21.000 ft
cseréptepsi (2)
cseréptepsi
Cseréptepsi

A cseréptepsi külső méretei (fogóval együtt) 44X33cm. Ez általában csak a 60 cm széles tűzhelyek sütőjébe, és kemencékbe fér be. Két fajta díszítéssel készül : pecsétes és írókázott díszítésűek. Az pecsétes díszítésű 17.000ft, az írókázott díszítésű 19.000ft. Barna színben készülnek.
17.000-19.000 ft.
Pecsenyés tál
Pecsenyés tálak (zöld-sárga)
Pecsenyés tálak
Zöld pecsenyés tálak
Pecsenyés tálak

A pecsenyés tálak kerek formájú edények, alacsony oldaluk, széles szájuk, búbos fedelük van. Előmelegítés és beáztatás nélkül rakhatóak kemencébe, sütőbe. Általában zöld színben készülnek, 28-38 cm átmérő között, 12.000-19.000ft között.
grillcsirke a sütőn
sörrel tölthető grillcsirke sütő (3)
sörrel tölthető grillcsirke sütő
sörrel tölthető grillcsirke sütő (2)
Grillcsirke sütő

A fedél nélküli grillcsirke sütőt elsősorban sütőbe javasoljuk használni. A középső kerámia kúpra kell a csirkét ráhúzni. A kúp kivehető, így a tál önmagában is használható pl. csirkecombok sütésére. A kerámia kúp üreges így feltölthető sörrel, ami sütés közben kipárologva omlósabbá, zamatosabbá párolja a húst. Két méretben készül, a kisebb ~27, a nagyobb ~32 cm átmérőjű, valamint a dupla grillcsirke sütő, amin kettő csirke süthető. A dupla grillcsirke sütő tepsijének mérete ~42X28 cm, az ára 10.000ft. Zöld és barna színben készülnek.
5500-7500 ft.
Fedeles grillcsirke sütő

A fedeles grillcsirke sütőt sütőben és kemencében is lehet használni, a kemencés használathoz azonban ezt javasoljuk, mert a kemence esetenként jobban száríthatja a húst, mint a sütő, a fedél pedig megakadályozza ezt. Zöld és barna színben készül. A középső kúp kivehető a sütőtálból, sörrel valamint fűszerekkel javasolt feltölteni.
15.000 ft
Kacsasütő (mély)
Kacsasütő a sütőben
Mély kacsasütő (2)
Mély kacsasütő
Mély kacsasütő

A mély kacsasütő az egész, vagy részeire szedett szárnyasokon kívül alkalmas akár csülök sütésére is, de mivel öblös edény - kb. 7 liter űrtartalmú - akár töltött káposztát, vagy sóletet is készíthetünk benne. Kevésbé praktikus a rakott ételek készítésére, mivel felfelé szűkül a forma, így nehézkesebb kiszedni belőle.
16.000 ft
Kék tazsin
mázas tazsin (2)
terrakotta tazsin
tazsin
Tazsin

Az Észak Afrikában használatos sütő-főző-pároló edény műhelyünkben több színben és méretben is készül. Az általános 30 cm átmérőjű tazsin, kb. négy személyes , mázatlan és mázas-díszített kivitelben is készül.
Mázas tazsin 15.000ft
Mázatlan tazsin 10.000ft
15.000ft