|
Babfőző fazék zöld-sárga
Babfőző fazék
Fazekak kicsitől a nagyig
Készül a köcsögbab
Parázs mellett használható fazék 8-10 literes
Sokacfazék zöld-sárga
Szűk aljú fazék nyílt lángra 6-8 literes
főzés szűkaljú fazékban (2)
főzés szűkaljú fazékban (3)
főzés szűkaljú fazékban (5)
főzés szűkaljú fazékban (8)
főzés szűkaljú fazékban (9)
szűkaljú-fazék
Készül a köcsögbab
|
SZŰK ALJÚ FAZÉK
A szűk aljú fazék, parázs mellett használható edény. Ez az egyik legautentikusabb cserép főzőedény. Ma már leginkább sokacfazéknak, vagy köcsöbab főző fazéknak nevezik, ami a mohácsi fesztiválokkal köthető össze, de eleink az egész Kárpát-medencében használták ezt az edénytípust. Ha az edényt a parázs mellé tesszük, és csak az egyik oldalról melegítjük, akkor az étel elkezd benne forogni, a felszálló hő hatására. Így a benne készülő ételeket, nem kell kavargatni, ami elsősorban babos ételek készítésénél fontos. Bármilyen más egytálétel jellegű főétel is készíthető benne.
Barna --- Zöld-sárga
6l.-20.500ft. --- 24.500ft.
7l.-22.000ft. --- 26.000ft.
8l.-23.500ft. --- 27.500ft.
9l.-25.000ft. --- 29.000ft.
10l.-26.500ft. --- 30.500ft.
11l.-28.000ft. --- 32.000ft.
12.l-29.500ft. --- 33.500ft.
13l.-30.500ft. --- 34.500ft
14l.-32.000ft. --- 36.000ft
15l.-33.000ft. --- 37.000ft. |
20.500 - 33.000 |
|