Cserépedények - fazekas és kerámia termékek
Bemutatkozás Bejegyzések Rendelés leadása/elérhetőségek Oktatás
Termékeink
Csak kormos, nem fekete
Cserépbogrács gáztűzhelyen
Cserépbogrács használatban
Cserépbogrács és részei
Cserépbogrács
Főzés cserépbográcsban
Gáztűzhelyen vas lángelosztóval
Kerámia bogrács
Főzés cserépbográcsban
Bogrács fazék

A bogrács-fazék több funkciós edény : lehet használni szabad tűzön, kemencében, sütőben és akár gázlángon is lángelosztóval. Az edény átmelegítését lassabban kell végeznünk, mint agy fém bográcsnál, de ha felmelegedett tovább is tartja a hőt. Üresen nem szabad a tűz fölé tenni, legalább félig legyen tele. Hagymát pirítani, vízzel felönteni nem szabad sem ezt, sem más cserépedényt. Ha kemencében vagy sütőben használnánk, a fém bográcsnyél egyszerű mozdulattal kiakasztható az edényből. A bográcsok barna színben készülnek 6-15 liter között.
6l.-12.000ft+1000ft fémnyél.

7l.-14.000ft+1000ft fémnyél.

8l.-15.500ft+1000ft fémnyél.

9l.-17.000ft+1000ft fémnyél.

10l.-18.500ft+1000ft fémnyél.

11l.-20.000ft+1000ft fémnyél.

12.l-21.500ft+1000ft fémnyél.

13l.-23.000ft+1000ft fémnyél.

14l.-24.500ft+1000ft fémnyél.

15l.-26.000ft+1000ft fémnyél.

A 15l-nél nagyobb edényekre egyedileg adunk árajánlatot.
Babfőző fazék
Fazekak kicsitől a nagyig
Készül a köcsögbab
főzés szűkaljú fazékban (2)
főzés szűkaljú fazékban (3)
főzés szűkaljú fazékban (5)
főzés szűkaljú fazékban (8)
főzés szűkaljú fazékban (9)
szűkaljú-fazék
szűkaljú-fazék01
Készül a köcsögbab
Szűk aljú fazék

A szűk aljú fazék a legautentikusabb fazék forma amit az egész kárpát medencében használtak. Manapság nevezik babfőző fazéknak, vagy köcsögbab főző edénynek is, azonban nem csak babot lehet főzni benne. Ha babot főzünk benne, akkor érdemes csak az egyik oldalról melegíteni az edényt, így a benne lévő étel forogni fog, nem kell kavargatni. A forró parazsat fokozatosan kell az edény mellé-köré húzni, és azután először vékonyabb majd egyre vastagabb gallyakkal, hasábokkal táplálgatni a tüzet. Ebben az edényben lassú, időigényes főzésre számíthatunk, egy hagyományos főzőedényhez, hagyományos főzési mód illik.

6l.-12.000ft.

7l.-14.000ft.

8l.-15.500ft.

9l.-17.000ft.

10l.-18.500ft.

11l.-20.000ft.

12.l-21.500ft.

13l.-23.000ft.

14l.-24.500ft.

15l.-26.000ft.

A 15l-nél nagyobb edényekre egyedileg adunk árajánlatot.