|
Babfőző fazék zöld-sárga
Babfőző fazék
Fazekak kicsitől a nagyig
Készül a köcsögbab
Parázs mellett használható fazék 8-10 literes
Sokacfazék zöld-sárga
Szűk aljú fazék nyílt lángra 6-8 literes
főzés szűkaljú fazékban (2)
főzés szűkaljú fazékban (3)
főzés szűkaljú fazékban (5)
főzés szűkaljú fazékban (8)
főzés szűkaljú fazékban (9)
szűkaljú-fazék
Készül a köcsögbab
|
SZŰK ALJÚ FAZÉK
A szűk aljú fazék, parázs mellett használható edény. Ez az egyik legautentikusabb cserép főzőedény. Ma már leginkább sokacfazéknak, vagy köcsöbab főző fazéknak nevezik, ami a mohácsi fesztiválokkal köthető össze, de eleink az egész Kárpát-medencében használták ezt az edénytípust. Ha az edényt a parázs mellé tesszük, és csak az egyik oldalról melegítjük, akkor az étel elkezd benne forogni, a felszálló hő hatására. Így a benne készülő ételeket, nem kell kavargatni, ami elsősorban babos ételek készítésénél fontos. Bármilyen más egytálétel jellegű főétel is készíthető benne. Minden edénynek van külön fedője, ezt az edény ára tartalmazza. Drótozást nem vállalok, de felesleges is, mert az edények bírják a parázs és nyílt láng okozta hősokkot. Ha mégis drótozott változatot szeretne, vásárlás esetén tudok ajánlani ezzel foglalkozó mestert, Gödön.
Barna --- Zöld-sárga
6l.-22.500ft. --- 26.000ft.
7l.-24.000ft. --- 27.500ft.
8l.-25.500ft. --- 29.000ft.
9l.-27.000ft. --- 30.500ft.
10l.-28.500ft. --- 32.000ft.
11l.-30.000ft. --- 33.500ft.
12.l-31.500ft. --- 35.000ft.
13l.-33.000ft. --- 36.500ft
14l.-34.500ft. --- 38.000ft
15l.-35.500ft. --- 39.000ft. |
22.500 Ft. |
|